Ugodni pogoji za življenje

Znamenitosti

Celje je mesto doživetij z veličastno zakladnico zgodovinskih, kulturnih, turističnih, rekreacijskih in kulinaričnih bogastev. Je mesto, ki navdušuje s starodavnimi zgodbami, miti in legendami ter prevzame s sodobnim urbanim utripom. Številne znamenitosti in zgodbe prednikov si lahko ogledate na organiziranih vodenih ogledih.

Kultura

Celje je mesto, ki izjemno ceni svojo kulturno pestrost in raznolikost, ki jo oblikujejo številni manjši in večji že tradicionalni in novi dogodki. Mesto je ponosno na svoje številne odlične umetnike, na prireditve s področja kulture, dogodkov, ki jih organizirajo razna društva. Mesto se ponaša z več muzeji, ki predstavljajo zgodovinsko in kulturno dediščino. Fotografski atelje Josipa Pelikana je edinstven v srednjeevropskem prostoru, arheološko razstavišče Celeia – mesto pod mestom pa doslej največja predstavitev ostankov rimske Celeie »in situ«. Pokrajinski muzej, Stari grad, Knežji dvor, mestni magistrat, starokrščanska krstilnica, Narodni dom, Vodni stolp … to je le drobec kulturne ponudbe Celja.

Turizem, šport in rekreacija

Celje je športno mesto. Mestna občina Celje nedvomno sodi med športno najuspešnejše občine v Sloveniji, saj se le redke lahko pohvalijo s tako izjemnimi uspehi, s toliko športnimi objekti in površinami ter s tako velikim naborom uspešnih društev, klubov in izstopajočih posameznikov.Mesto pa ponuja tudi izredno pestro izbiro športnih panog in dejavnosti za rekreacijo. Celjani prosti čas preživljajo v mestnem parku in gozdu, mestni plaži, pustolovskem parku na Celjski koči, adrenalinskem parku, ob Šmartinskem jezeru in se rekreirajo na sprehajalni in tekaški poti ob Savinji. Celje ima tako zimsko kot poletno kopališče, kegljišče, več teniških klubov, badminton center … 

Celje privlačni številne domače in tuje turiste s svojo privlačno ponudbo naravnih znamenitosti in številnimi kulturnimi in športnimi dogodki. Celjski sejem vsako leto organizira raznolike sejemske prireditve, ki so dobro poznane in cenjene v Sloveniji in tujini ter zanimive za širok krog obiskovalcev.   

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!