PODJETJE


VIAR

 
Leto ustanovitve: 2015
Spletna stran: http://www.viarbox.si
Podjetje Viar razvija digitalno storitev za arhitekte, ki uporabniku - npr. bodočemu kupcu ali najemniku nepremičnine, omogoča, da se realistično in doživeto sprehodi po zgradbi v navidezni resničnosti, ko je objekt šele v načrtovanju oz. oblikovanju. Pred kratkim so ”pivotirali” na trg oddajanja in najemanja nepremičnin ter svojo rešitev prilagodili potrebam nepremičninskih agencij, ki svojim strankam tako omogočijo virtualen ogled izbrane nepremičnine.
 

Problem in uporabna vrednost

Rešitev Viar je zasnovana kot spletna platforma v oblaku, ki arhitektov načrt pretvori v virtualno aplikacijo za pametni telefon. Telefon se vstavi v namenska očala za virtualno resničnost. Senzorji telefona zaznajo gibanje (pospeškomer in žiroskop), zaslon telefona prikazuje dve sliki (eno za levo in eno za desno oko), leče v telefonu pa povečajo sliko iz zaslona oz. vidni kot.
 
Virtualni sprehod po nepremičnini, še preden je ta zgrajena oz. najeta, uporabniku omogoča, da še v fazi izgradnje sprejme odločitve, ki bodo izboljšale kakovost bivanja in prostorsko  razporeditev. Storitev rešuje probleme tako arhitektom oz. nepremičninskim agencijam kot njihovim strankam, do katerih prihaja zaradi slabe komunikacije pri predstavitvi nepremičnine ali nerazumevanja arhitektove vizije.
 

Konkurenčna prednost

Zaradi nižanja cen virtualizacije objektov bo storitev Viar primerna za širši krog kupcev. Podjetje svojo prednost dosega z odličnim timom in pozicijo prvega na trgu, ohranjali pa jo bodo prek sodelovanja z gradbeno oz. nepremičninsko sfero ter specifičnimi znanji za hitro in učinkovito vizualiziranje 3D objektov prek spletnega vmesnika in mobilne aplikacije.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: VIAR d.o.o., Jenkova 13, 3000 Celje 
Spletna stran: www.viar.siwww.viarbox.si 
Članstvo v SIO: Inkubator Savinjske regije 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!