PODJETNIK


Jernej Mirt, VIAR

 
Jernej je gonilna sila podjetja Viar. Svojo podjetniško strast udejanja tako v realnem kot virtualnem svetu.
1. Kaj so po tvojem mnenju trije ključni elementi, ki jih mora podjetnik zagotoviti preden skoči na glavo s svojo start-up idejo?
Ekipa, ekipa in ekipa. Od ideje lahko vedno pivotiraš, ekipa pa je gonilna sila tudi v času, ko nimaš še ne stran, ne financiranja in ne produkta.
 
2. Kaj te najbolj žene v življenju? Kaj je tisto, zaradi česar si pripravljen preskočiti/preplezati katerokoli oviro?
Želja po uspehu in dejstvo, da lahko z uspešnim podjetjem pozitivno vplivaš na okolje v katerem deluješ.
 
3. Kaj bi svetoval vsem, ki imajo znanje za razvoj visokotehnološkega produkta, pa se s podjetništvom šele spogledujejo?
Just do it, najboljša izkušnja v vašem življenju. Gre intenzivni osebnostni in profesionalni razvoj, ki ga ne dobiš niti na najboljših univerzah po svetu.
 
4. Kako ocenjuješ lokalno in Slovensko podjetniško okolje kot izhodišče za globalno zgodbo?
Slovenija je kot lep udoben fotelj v domači dnevni sobi. Šele ko prideš v tujino spoznaš kako neudobno je dejansko stanje. Zaradi globalizacije v resnici tekmujemo z ljudmi, za katere niti ne vemo, da obstajajo. Temu bi še dodal, da kljub temu, da imamo dovolj dobro tehnično znanje, nam manjka (tudi meni) prodajnih karakteristik in nekega zaupanja samega vase, da povemo svetu, da smo najboljši. V Sloveniji je skromnost lepa čednost, v tujini pa pač ne.
 
5. Katero svetovno podjetniško zvezdo si najbolj želiš spoznati in zakaj? 
Načeloma v "podjetniško zvezdništvo" ne verjamem, saj je 60% uspeha odvisnega od naključij. Mogoče Brandsona, da vidim, če je res disleksik.
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!