Programi za podjetje talente

Podjetniške delavnice za nova znanja in motivacijo

Podjetniške delavnice imajo dva ključna namena: motivacijsko/promocijskega in strokovnega. Na delavnicah bodo udeleženci skozi zanimive zgodbe spoznali podjetništvo ter se seznanili s pravimi prvimi koraki v svet podjetništva. S pozitivnim zgledom bomo udeležence spodbudili, da sodelujejo v nadaljnjih podjetniških programih s ciljem izdelave poslovnega modela in njegovega testiranje na trgu. 

Skozi strokovne vsebine delavnic bodo udeleženci spoznali ali osvežili pomen izbire pravega poslovnega modela in njegovo povezavo s poslovnim načrtom. Za načrtovan podjem bodo opredelili ključne hipoteze poslovnega modela, izdelali operativni načrt za njihovo testiranju na terenu in se seznanili s tehnikami in primeri uspešne prezentacije podjetniških idej.  

Delavnice temeljijo na metodah vitkega startupa, poslovnega modeliranja in razvoja kupcev. Spodbujajo in krepijo sposobnost učinkovitega reševanja težav in podjetnega načina razmišljanja. 

Start:up vikend

Start:up vikend je intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni program, na katerih ekipe razvijajo svoje poslovne idejo po najsodobnejših metodologijah, kot so »d.school«, »lean startup« in »business model generation«. Gre za metodologije, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot je Stanford, Harvard, MIT in druge.

Cilj vikenda je, da se ekipa ali posameznik v najkrajšem možnem možnem času seznani s temeljno metodologiji razvoja novih produktov v negotovih okoliščinah, da preveri ključne predpostavke poslovne ideje ter s pomočjo mentorjev zbere čim več kakovostnih povratnih informacij. Start:up vikend v Celju bo potekal 27. in 28. novembra

 
Koledar dogodkov v Celju

Nacionalni programi za talente

Iniciativa Start:up Slovenija, katere član je tud Start:up Celje, na nacionalni ravni organizira različne programe za aktivacijo talentov:
  • motivacijska srečanja,
  • študentska tekmovanja,
  • startup vikende in druge dogodke.
Spremljajte stran Iniciative in se prijavite na e-novice, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 

Programi za start-up podjetja

Start:up delavnice

Start:up delavnice zajemajo celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Poleg enostavne in jasne predstavitve teoretičnih okvirov je bistvo programa predvsem praktično delo na razvoju poslovne ideje in njene uresničitve v novoustanovljenem podjetju.  

Start:up delavnice, ki bodo potekale ob četrtkih vsakih 14 dni vključujejo teoretični okvir, praktične primere in konkretno delo na razvoju poslovne ideje. Na koncu udeleženci dobijo domačno nalogo in pripravijo tedenski plan dela, rezultate pa predstavijo na naslednji delavnici. Tovrsten pristop omogoča hiter in izjemen napredek zgolj v nekaj mesecih.

Start:up večeri

Start:up večeri so srečanja celjske startup skupnosti. Na srečanjih izmenjujejo znanje in izkušnje startuperjev, kakor tudi drugi deležniki startup ekosistema, kot na primer investitorji, podjetniški svetovalci, pripravljalci razvojnih politik itd.
 
Start:up večeri se običajno pričnejo s kratko predstavitvijo osrednjega gosta, ki je praviloma izkušen startup podjetnik-ca oziroma podjetniški svetovalec, ki predstavi pomembno tematiko vezano na izzive start-up podjetnikov pri zagonu in rasti podjetja, ki mu sledi moderirana diskusija s še drugimi vabljenimi gosti in aktivnim vključevanjem publike v diskusijo. Na večere poleg startuperjev vabimo tudi druge domače in tuje podjetnike, investitorje in druge zanimive goste. Dogodek zaključimo z mreženjem ob pomoči ustreznega okrepčila.
 
 
Koledar dogodkov na Celju

Nacionalni programi za startupe

Iniciativa Start:up Slovenija, katere član je tudi Start:up Celje, na nacionalni ravni organizira različne programe za podporo start-up podjetjem: Spremljajte stran Iniciative in se prijavite na e-novice, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!